Biz, Silikon Vadisinde senelerdir çalışan, hem vadideki, hem vadi öncesi deneyimlerimiz mizahla karışık anlatmaktan hoşlanan dört geyiğiz.

Alfabetik sırayla:

Can Şirin

Gariban junior yazılım mühendisi. Umut’a o kadar benziyor ki bazen “ikiz” diyorlar. Can, “az tecrübeli” olmanın “az yetenekli” olmak anlamına gelmediğinin canlı kanıtı. Mesela, Can, nefesini tam 12 saniye tutabilir! Yazılım mühendisliği okyanusunda büyük dalgalar yapmasa da en azından küçük dalgaların sebebidir.

Görevlerine bir tosbağa heyecanı ve… “bağzen” çok metodik bir tosbağanın hassasiyetiyle yaklaşan bir mühendis, Can, her zaman bir şeyler öğrenmeye çalışır. Mesela avokadolu tost, en güzel nasıl yersin? Can’ın cevabı: “Avokadolu tostu en güzel, avokadolu tost makinesinde pişirilmiş olarak yenebilir, well… d’uh”dır. Öyle de ukaladır yani.

Koding'de, Can sadece kd.js’e katkıda bulunmakla kalmadı, neredeyse onun bakıcısı oldu. Mocha & Chai kullanarak hata düzeltme ve test yazma işlemini, bir barista kahve karışımını mükemmelleştirmesi gibi titizlikle yürüttü.

ServiceNow’daki görevine başlamadan önce, Can 2016’dan 2018’e kadar Koding'de Yazılım Mühendisi Stajyeri olarak görev yaptı ve kd.js’den ReactJS'e geçişte cesurca ilerledi. React Router kullanarak rotalar oluştururken o kadar hevesliydi ki, rotalar neredeyse kendi kendilerine saygıdan harita çizdiler.

Ortamlarda React, Flux, ve Reflux bildiğine dair birçok söylenti var. Bugları yer, bitirir. Feature’ları bug’a çevirir.

Daha fazlası için Can’ın LinkedIn profilini ziyaret edebilirsin.

Hamza Erbay

Hamza, Udemy’nin ciddi anlamda “kıdemli” yıldızlarından. Hatta rivayete göre önce Udemy ofisinin temelini atmışlar, sonra Hamza’yı binaya yerleştirmişler, ardından binanın inşasını tamamlamışlar.

Abonelik deneyimi ekibinin başında olan Hamza, asla sıradan bir mühendis değil: Aksine, bir dedektif gibi ürünlerdeki boşlukları bulan bir lider. Etkinlik fırtınası oturumlarını sıradan kahve sohbetlerine benzeten detaylı proje yol haritası şablonları ile tanınır.

GraphQL veya Django kullanarak abonelik deneyimini cazip hale getirmediği zamanlarda, bilgi bombalarını moda olmaktan çıkmış gibi atan iki haftada bir teknik sohbet oturumlarının yıldızıdır.

Black Friday’deki yüksek trafikli günlerde, Hamza’nın kodu, Udemy’nin tüm sistemlerini dinamik ve statik bileşenler arasındaki farkı bilen yüksek düzey bileşenlerin arkasındaki beyin gibi çalıştırır.

Boş vakitlerinde fırın sütlaç ve kazandibi yapar, ve bunları yemek için bir bahane bulur.

Daha fazlası için Hamza’nın kişisel web sitesini ziyaret edebilirsin.

Umut Şirin

Umut… nerden başlasak… Tasarım Sistemleri ve Erişilebilirlik konusunda o kadar iyi ki, Discord logosundaki değişiklik bile onun onayına bakar. Dijital dünyayı daha kapsayıcı, daha erişilebilir bir yer haline getirmekle meşgul olmadığı zamanlarda, Umut bol bol geyik yapar. Discord’da dakikada bir milyon isteği yönetirken, ön uç mimarilerini yeniden tasarlar.

Gerçek ünü? Ya süper ton balıklı sandviç yapar: Parmaklarını yersin.

Ve fakat Umut’un yetenekleri burada bitmez. O, izole uygulamaları entegre edebilen o kadar güçlü bir ana kabuk React.js uygulaması yazar ki, sıradan insanlar tarafından geliştirilen uygulamalar da her yere entegre edilebilir.

Özellik bayraklarını dağıtmak ya da erişim kontrol katmanları oluşturmakla meşgul olmadığında, bir yürüyüş parkı gibi webpack işlevlerini genişletir; çocuk oyuncağı gibi uzaktan paketlenmiş işçiler tasarlayıp hepsini yan yana halay çektirir.

Halay demişken, Umut’dan daha iyi bir halay çeken olamaz… ki yukarıdaki metin az geyik içerse de bu konuda hayli ciddiyiz. Umut’dan mutlaka halay ve zeybek öğren, yoksa hayatın eksik kalır.

Daha fazlası için Umut’un LinkedIn profilini ziyaret edebilirsin.

Volkan Özçelik

Volkan, yazılım mühendisliği kariyerine yirmi yıldan fazla bir süre önce başladı ve bu yolculukta birçok startup’a kurucu ve ortak olarak öncülük etti. Farklı düşünmeyi, kavramlar arasında alakasız gibi görünen bağlantılar kurmayı ve çok pis geyik yapmayı sever. İnovatiftir, ama sağı solu da belli olmazdır.

Volkan, şu an Broadcom’da teknik lider olarak kariyerine yön veriyor. Bu bağlamda, yazılım mühendisliği alanındaki deneyimi, birikimi, ve yaratıcı çözüm arayışlarıyla, teknoloji dünyasının karmaşık sorunlarına akılcı çözümler getirmeyi sürdürüyor.

Daha fazlası için volkan.io ve zerotohero.dev adreslerini ziyaret edebilirsin.